Witam serdecznie wszystkich odwiedzających moją stronę, jestem osobą zajmującą się gastronomią od wielu lat. Zawsze sprawiała mi wiele przyjemności, choć czasami było ciężko, ale nie zniechęciło mnie to, wręcz przeciwnie pobudzało to we mnie chęć poznawania nowych kierunków, stąd też zamiłowanie do carvingu, który jest też elementem sztuki kulinarnej.
Moim życiowym motto są słowa ” Całe życie się uczymy, ale i tak głupi umrzemy, ale mądrzy Ci którzy mają tego świadomość” – bo jeśli ktoś uważa że wszystko już wie i niczego się już nauczyć nie może to jest na straconej pozycji. W moim życiu zawodowym miałem tą przyjemność i zaszczyt poznać cudownych ludzi z doświadczeniem, pasją do gotowania, z którymi mogłem współpracować i wspólnie gotować. Wiedzę którą mi przekazali jest bezcenna za to bardzo dziękuję. Ja sam staram się przekazać wiedzę którą nabyłem osobom, które czują że ten zawód jest dla nich, że czują że to właśnie to. |
|
Obecnie jestem szefem kuchni na Zamku w Gniewie, gdzie z zespołem cudownych ludzi pracujemy z pasją dla naszych gości. Moje zamiłowania zawsze szły w parze z gotowaniem zamiast wakacji na plaży wybierałem wakacje na kuchni czy to na Sycylii, Bangkoku czy Francji, stąd moje zamiłowanie do włoskiej i azjatyckiej kuchni. Również dzięki stowarzyszeniom takim jak Euro Toques Polska, którego jestem członkiem pozwoliło mi na wyjazdy i możliwość gotowania np. w Parlamencie Europejskim.
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich z którym współpracuje od wielu lat byliśmy na olimpiadzie kulinarnej w Erfurcie. Carving Team Poland w którym jestem Prezesem, nie raz wyjeżdżaliśmy na zawody zagraniczne do Pragi czy LeipzigTe wszystkie wyjazdy, spotkania umożliwiły mi rozwój, nabieranie doświadczenia i pokory do samego siebie. Stowarzyszenia to nie tylko wyjazdy i konkursy, ale również zbiórki pieniędzy na potrzebujących, są to niezapomniane chwilę, kiedy możemy naszą pasję przemienić w pomoc i zadowolenie innych ludzi. To wszystko postaram się pokazać w mojej galerii |