Terina z CAPRESI z marynowanym śledziem z burakami.

terina-foto

Składniki:

  • 1 opakowanie CAPRESI puszysty chrzanowy
  • 1/2 opakowania CAPRESI puszysty pomidorowy
  • 5 kromek pieczywa tostowego bez skórki
  • 50 g śledzia marynowanego
  • 30 g buraków (kostka)
  • 10 g ogórka konserwowego (kostka)
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • szczypior cięty
  • sól, pieprz
  • anyż, cynamon, miód, ocet winny

Trójkątną teriniarkę wyłożyć folią spożywczą i ułożyć na niej pieczywo tostowe. Jeśli nie mamy teriniarki pieczywo można ułożyć płasko na folii.

W misce wymieszać serek Capresi chrzanowy, marynowanego śledzia, buraki w kostce, ogórek konserwowy, szczypior, cebulę oraz doprawić do smaku.

Na pieczywie umieścić serek Capresi pomidorowy, następnie Capresi chrzanowy wymieszany z dodatkami. Korzystając z teriniarki – przykryć wszystko warstwą pieczywa, jeśli bez – zrolować pieczywo w formie batona. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 20 min.

Wyciągnąć z formy, pokroić i podawać w formie kanapek lub finger foods.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *